Een beetje een O E N ?

JA ! 

Open, Eerlijk en Nieuwsgierig

Ik ben Ilse Raanhuis. Eind 2014 ben ik ‘Ontwikkel je leiderschap’ gestart. Hier organiseer en geef ik trainingen op het gebied van Persoonlijk leiderschap, Mindfulness, Meditatie, Compassie en Stilte. Daarbij  zoek ik graag de combinatie van online en face tot face leren. Ik werk zelfstandig en ook graag samen met anderen. Ik ben getrouwd, heb twee kinderen en inmiddels ook twee kleinkinderen. Daarnaast maak ik tijd vrij voor vrijwilligerswerk. Zo heb ik jarenlang taalles gegeven voor Vluchtelingenwerk en mocht ik een week meewerken met Because We Carry  in  de vluchtelingenkampen op Lesbos. Sinds anderhalf jaar werk ik vrijwillig voor het Humanistisch Verbond  als spreker bij uitvaarten.  

In mijn trainingen gaat het vaak om het vergroten van inzichten, een ruimer perspectief leren kennen. Veelal door even stil te staan … en ruimte maken voor wat je zelf ervaart. En soms ook vaardigheden trainen.

Ik houd ervan om mensen te inspireren en faciliteren in de ontwikkeling van hun eigen leiderschap. Ik help je graag om dit leren, te ontdekken én toe te passen in je dagelijkse werk en leven.

In mijn werk als trainer/coach maak ik gebruik van ruim 30 jaar werkervaring en al weer meer dan 50 jaar levenservaring. Ik ben gestart op een afdeling personeelszaken van een grote organisatie. Vervolgens heb ik jarenlang gewerkt als HR adviseur in verschillende organisaties, als freelance trainer en coach voor diverse trainingsbureaus en bijna 10 jaar met veel plezier als Hogeschooldocent/coördinator bij Hogeschool Windesheim.

Persoonlijke en professionele ontwikkeling lopen als een rode draad door mijn leven. Ik heb naast mijn werk en gezin altijd veel opleidingen en trainingen gevolgd. Ik geniet ervan om mijzelf professioneel en persoonlijk te blijven ontwikkelen. Maar ik heb ook last gehad van veel stress toen ik naast mijn werk en gezin de Master Management of Culture and Change  deed. En ik ken de onrust en spanning die je soms ineens zomaar kan overvallen of die kan optreden tijdens verschillende zogenaamde ‘life- events’. Immers, ‘Life happens when you’re busy making other plans”.

Ik leer iedere keer ook weer als mens. Soms met vallen en opstaan, maar dat hoort misschien wel bij echt leren, bij leven. Dat is ook wel eens lastig. Want natuurlijk blijf ik ook wel graag een beetje hangen in mijn comfortzone. Of blijf ik ongemerkt hangen in mijn soms zelf gecreëerde ongemak. Maar echt plezier, echte voldoening haal ik uit mijn werk en leven als ik er vol voor ga. Vanuit mijn hart leven en werken, doen waar ik nieuwsgierig naar ben, wat ik belangrijk en fijn vind.

Eind 2012 ontdekte ik meditatie. Regelmatige mindfulness meditatie helpt mij, om te midden van alles wat er gebeurt in het leven, mijn eigen koers te te blijven varen. Niet solitair of egocentrisch, maar in verbinding met mijzelf en anderen. Niet alleen op wilskracht, maar steeds vaker op een ontspannen manier en vanuit vertrouwen.

Tja, en dan een beetje een OEN…
Open, eerlijk en nieuwsgierig. Dat is hoe ik graag ben. Ik zet ik mijzelf graag voor je in, wanneer je wilt onderzoeken hoe mindfulness meditatie, compassie en stilte  je kunnen helpen je eigen leiderschap te vergroten, in werk en privé.

Mijn uitgangspunt daarbij is: ‘There is a space between stimulus and response. In that space lies out power to choose. In our response lies our growth and our happiness” (Viktor Frankl). 

Alle goeds gewenst, 
Ilse 

Nieuwsbrief

Contact

Nieuwsbrief

Contact