Mindfulnesstraining (MBSR) - start 26 januari 2022 - Zwolle

Mindfulnesstraining (MBSR)


8- weekse training
MBSR staat voor Mindfulness Based Stress Reduction en is een duidelijk omschreven 8-weeks programma. De training bestaat uit 8 sessies van 2,5 uur, plus één hele dag. De training beslaat 8 weken: een periode die goed te overzien is en het is bewezen dat een dergelijke oefenperiode lang genoeg is voor blijvende effecten.

Praktische training
Mindfulness training is een praktische training. Je leert door te doen en te oefenen.
Onderdelen van iedere sessie zijn: begeleide aandachts- en concentratie-oefeningen, bewegingsoefeningen, meditatie. Daarnaast komen er theoretische aspecten aan bod en is er ruimte voor het bespreken van de ervaringen. Immers, door nauwkeurig naar je ervaringen te kijken, kan de opmerkzaamheid groeien en kunnen er inzichten ontstaan.

Trainer 
Ilse Raanhuis. VMBN gecertificeerd mindfulness trainer (MBSR) – hoogste categorie. 
(VMBN-registratienr: 2016841).

Oefenen
Aandacht trainen is een vaardigheid trainen en dat vraagt oefening. Richttijd 30-45 minuten per dag.

Cursusmateriaal
Het cursusmateriaal bestaat uit een werkmap met informatie over mindfulness, de thuisopdrachten en het thema van de sessie. Iedere deelnemer ontvangt ook audiobestanden met daarop begeleide oefeningen en meditaties.

Data en tijden : woensdagavond 19.15 – 21.45 uur 

  •   26 januari 2022
  •     2 februari 2022
  •    9 februari 2022
  • 16 februari 2022
  • 23 februari 2022
  •   2 maart 2022
  •   9 maart 2022
  •  16 maart 2022
  • Trainingsdag (in stilte) : zondag 10 maart 2022

Trainingsdag
Er is een hele trainingsdag. Deze dag biedt de gelegenheid om langduriger met mindfulness te oefenen. De dag vindt grotendeels in stilte plaats.

Locatie
Centrum Inside Out – Zwolle

Kosten
395 € all-in
Inclusief kennismakingsgesprek, cursusmap, audiobestanden, 8 avonden & 1 trainingsdag (stiltedag) met lunch, koffie/thee.

Vergoeding door zorgverzekeraar / werkgever
Via deze link kom je op een overzichtspagina met informatie over de vergoeding van een mindfulnesstraining bij de verschillende zorgverzekeraars. De trainer voldoet aan de voorwaarden om aanmerking te komen voor een vergoeding van de zorgverzekeraar.
Ook steeds meer werkgevers willen bijdragen in de kosten van mindfulnesstraining. Tip: bespreek de mogelijkheden met je werkgever.

Vragen?
Neem gerust en geheel vrijblijvend contact met mij op.

Doe je mee?
Na je aanmelding  neem ik contact met je op om kennis te maken en verwachtingen af te stemmen. Dit gesprek kan telefonisch of via Zoom en duurt ongeveer 15 minuten.

Nieuwsbrief

Contact

Nieuwsbrief

Contact