Compassie

Leven en werken vanuit je hart  

 

Vriendelijk zijn voor jezelf – dat wil toch iedereen. 
Vriendelijker zijn voor jezelf, wat milder. Je meer verbonden voelen met jezelf en anderen. Je hart volgen, uitdagingen aangaan en fouten durven maken. Minder last van je innerlijke criticus. Wie wil dat niet? Maar zeker bij tegenslag of in stressvolle situaties, privé of op je werk, is dat niet altijd gemakkelijk. Vaak reageren we op het lastige met een houding van ‘niet zeuren, gewoon even doorzetten’ en gaan nog harder ons best doen. Of we negeren het lastige. We gaan het uit de weg, ook in vergelijkbare situaties, bewust of onbewust. En dat terwijl ieder mens lastige situaties en tegenslag tegenkomt in zijn leven. Natuurlijk niet iedereen krijgt dezelfde hoeveelheid of ervaart dezelfde intensiteit. Maar het is menselijks, iets dat we met elkaar delen.  In plaats van de strijd aan te gaan met het lastige of het uit de weg te gaan, kunnen we leren om er op een andere manier mee om te gaan. Een meer vriendelijke, compassievolle houding ontwikkelen. Veel beter voor onze gezondheid en ons gevoel van geluk.

Leven en werken vanuit je hart door compassie te ontwikkelen 
Compassie is het vermogen ons betrokken te voelen bij tegenslag, lastige zaken en ongemak van onszelf en anderen. En de moed en de wil te hebben om er wat aan te doen. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat er een sterke samenhang is tussen compassie en gezondheid, welzijn en veerkracht. Je kunt leren om meer compassie naar jezelf toe te ontwikkelen. Leren om de manier waarop je omgaat met tegenslag te verlichten en je gevoel van geluk te vergroten. Privé en /of op je werk. Hiervoor is de compassie training. 

Wetenschappelijk onderbouwd
De compassie training is gebaseerd op een wetenschappelijk onderbouwde visie op het belang van (zelf)compassie, onder meer gebaseerd op het werk van Paul Gilbert, Christopher Germer, Tara Brach, Barbara Fredricson en Kristin Neff.
De Compassietraining is ontwikkeld door Frits Koster en Erik van den Brink. 

Ga naar: Compassietraining

De eerstvolgende training start op dinsdagavond 11 januari 2022

 

Nieuwsbrief

Contact

Nieuwsbrief

Contact