Enkele deelnemers aan het woord

“Een stiltedag met Ilse, echt een cadeautje! De locatie, de lunch, de fijne oefeningen door Ilse, de stilte…
Alles is heerlijk aan de stiltedag. Alles kan, alles mag, maar vooral niets moet. Ilse begeleidt je op een hele prettige manier met een mooie mix van oefeningen. Ik ben helemaal opgeladen door te vertragen en gun iedereen dit waardevolle cadeautje.”

foto Karien voor review
Karien

De training Mindfulness gaf mij naast een wekelijks rustmoment, ook inzicht in het belang van ontspanning. Ilse biedt praktische tools hoe je tot die ontspanning kunt komen. Wanneer je met regelmaat traint om mindful te zijn kom je vanzelf meer in het hier en nu, en lijkt de wereld iets minder hard om je heen te draaien.” 

portret Meike rond
Meike

“Ik heb de mindfulnesstraining als een verrijking ervaren. Het heeft mij verhelderd. Ik kan nu beter gedachten filteren die mij voorheen nog wel eens onrust brachten. Ik kan nu beter mijn gevoelens herkennen en volgen. En dat maakt mij rustiger en liever voor mezelf. Het is niet zweverig, maar meer een skill die je heel veel oplevert in je dagelijkse doen”. 

Sebas
Sebas

Voor mij heeft het de vinger op een gevoelige plek gelegd waarvan ik het bestaan nog niet wist. Ik ben blij nu te kunnen luisteren naar wat mijn lichaam me vertelt zonder in oplossingen of problemen te denken. Het is hard werken terwijl je stilzit “ 

18951110_1839385619408709_2283131378387646140_n
Anouk

“Door de mindfulness is mijn hoofd niet leger maar beter opgeruimd. Dus meer ruimte in mijn hoofd”. 

Rini
Rini

“Vóór de training beleefde ik elke vorm van tegenslag, (werk)druk en spanning als: falen, chaos en me regelmatig begeven in een negatieve spiraal.De training heeft me geleerd door m.n. (innerlijke) rust en acceptatie, bewuster met mezelf en mijn omgeving om te gaan. Het heeft me, en geeft me, zoveel meer positieve energie, het is in alle opzichten: genieten!!! Nogmaals DANK, Ilse !” 

Winny
Winny

“Ik ben de Mindfulnesstraining gestart omdat ik een soort onrust in me had, een gejaagdheid. Tijdens de training is daar meer rust in gekomen. Ook ben ik me meer bewust geworden van de mogelijkheid dat je op ieder gewenst moment pas op de plaats kunt maken om even te herijken: waar ben ik mee bezig of wat ga ik straks doen. En wat je gaat doen, ga dat met aandacht tegemoet. Mildheid vond ik ook zo’n mooie ontdekking. Wanneer je merkt dat je in oude patronen terugvalt of dat er gedachten naar boven drijven die je eigenlijk liever niet hoort…. Kijk daar met mildheid naar. Ilse speelt in dit ontwikkeltraject met aandacht, zonder oordeel, een geweldige rol in. Ze creëert een fijne relaxte sfeer. Heerlijk.” 

Alma
Alma

“Ik denk met veel plezier terug aan mijn mindfulnesstraining. Ik heb het meest aan de informele oefeningen gehad, regelmatig denk ik terug aan……om in het moment te leven….ik kan de toekomst niet beïnvloeden, dus waarom zo druk daarom te maken. Het verleden kan ook niet meer aan gedaan worden, dit geeft mij rust….. De dag in stilte vond ik erg bijzonder, ik ben uit de tijd gestapt, ook best een beetje spannend, maar heilzaam. Je persoonlijke professionele aandacht heb ik als een fijne sfeer ervaren”. 

Hadewey
Hadewey

“Ik heb de training als prettig ervaren. De avond zelf was telkens erg ontspannen en er hing een prettige sfeer. De training heeft mij gebracht dat ik kan aanvoelen wanneer ik mij bijvoorbeeld te druk maak, of wanneer ik in alle hectiek mee ga. Dan kan ik de 3-minuten ademruimte toepassen en ben ik weer in het moment. Ik heb jou als een fijne trainer ervaren. Je hebt een duidelijke stem en straalt rust uit. Je begeleidt de oefeningen duidelijk en met aandacht”. 

joyce
Joyce

“Ik vond de manier hoe de training werd gegeven erg prettig. Complimenten voor de trainer. Verder heb ik er veel van geleerd. Kan beter met stress situaties omgaan en weet hoe ik bepaalde dingen kan parkeren. Ben hierdoor goed in balans.” 

 

Gerrie

“Ik had het idee dat Mindfulness heel zweverig was maar gelukkig heb ik er mee kennis gemaakt. Het is juist niet zweverig maar het brengt jou terug naar de basis van voelen, horen, zien, ruiken en opmerken. En het mooiste is, je hoeft er niets mee te doen. Juist als je die basis “weer” bereikt, kun je weer goed ervaren en scherp op je omgeving zijn.” 

Jos

“De training heb ik als zeer prettig ervaren. Ik ben meer over mijzelf te weten gekomen en ik denk dat ik daar nu en in de toekomst mijn voordeel mee kan doen. De training is logisch opgebouwd. Af en toe vond ik het wel intensief, maar achteraf was het zeker de moeite zeker waard! Ilse Raanhuis is een hele fijne trainster die alle tijd voor je neemt. Ik was voorafgaand bang dat de training een ‘zweverig tintje’ zou hebben. Dit viel mij heel erg mee. Ilse weet goed in te spelen op de behoefte van de groep. Ilse zorgde voor een veilige sfeer waardoor ik veel van anderen heb kunnen leren. De mindfulnesstraining heeft mij geleerd dat ik in elke situatie een keuze heb. Dit geeft mij veel vrijheid en rust. Eerder had ik het idee dat sommige gebeurtenissen mij overkwamen. Nu weet ik dat hoe je met een gebeurtenis omgaat; een keuze is. Dit is een leerproces en dit zal ook niet altijd vanzelf gaan. Maar de mindfulnesstraining heeft mij handvatten gegeven om er verder mee aan de slag te gaan.”

Maaike

Als organisator van deze training voor de collega’s van de Haagse Hogeschool vond ik het niet meer dan logisch om gewoon mee te doen. Ondanks het feit dat ik al ruim 20 jaar (regelmatig) mediteer. Ik heb Ilse als een hele prettige trainer ervaren: zij verstaat de kunst om mee te gaan met de stroom waar een ‘kritische’ vragensteller (het zijn tenslotte allemaal docenten) zich in bevindt. En op dat soort momenten kan iemand zich gehoord en begrepen voelen. Wat ik ook heel prettig heb gevonden was, dat Ilse ‘gewoon bij zichzelf bleef’, en absoluut niet aan het overtuigen sloeg (waar ik dus heel allergisch voor ben). Kortom: een aanrader, zeker voor mensen die in eerste instantie heel sceptisch staan tegenover ‘al dit alternatieve gedoe’. ” 

drs. ir. Hoesain Ferchani

“Door de cursus Mindfulness heb ik oefeningen geleerd om dichter bij mezelf te komen. In emotionele situaties, gebruik ik technieken uit de cursus om weer objectief en zonder oordeel verder te gaan. Ik heb Ilse ervaren als een hartelijke trainer die aandacht heeft voor elk individu die de cursus volgt. Bij de cursus is ruimte voor persoonlijke inbreng.”

Daan

“De mindfulnesstraining heeft me een gevoel van meer vrijheid/ruimte gegeven. Jij bènt niet je (zo vaak negatieve) gedachte, emotie. Je neemt waar en mag er van een afstandje naar kijken, het neemt je niet meer volledig in beslag en zodra je je dat bewust wordt komt er meer ruimte in je hoofd. Je mag vertrouwen hebben in je eigen goedheid en dat is iets dat Ilse door haar rustige en nooit dwingende houding uitstraalt. Al met al een helende ervaring die naar meer smaakt.” 

Jenny

“De training heeft mij weer in balans gebracht. Een stuk rust en bewustwording. De avonden gaf me een grote ontspanning, maar ook een ontdekking hoe je met de dingen van het leven omgaat.” 

Joke

“Door de prettige, persoonlijke en warme begeleiding van Ilse voelde ik me snel op mijn gemak. De training heeft me meer bewust gemaakt van mijn denken en handelen. Met vriendelijkheid en mildheid naar mezelf mijn handelingen met aandacht ervaren. En als het niet lukt; dit opmerken en weer opnieuw proberen. Zonder oordeel. Het lukt me uiteraard niet ieder moment van de dag maar de training heeft mij wel handvatten gegeven om de rest van mijn leven (!) mijn voordeel mee te doen.” 

Brenda

“Ik heb met veel plezier de training Mindfulness onder leiding van Ilse gevolgd. Ik was onder de indruk van haar deskundigheid en haar prettige manier van lesgeven in termen van respect voor het individu. Dit impliceert dat de essentie van de training duurzaam bij mij zijn bijgebleven.” 

Peter

 

“Het waren ontspannen sessies. Ik vond je een geduldige trainer die goed kan luisteren. Wat heeft de training me gebracht: tja je krijgt denk ik wat je er in stopt. Het is voor mij geen routine geworden. Wel wat bewustwording. Verder probeer en lukt het me vaker om even bewust van het moment te genieten, met name tijdens fietsen of lopen. Als ik wat meer ruimte tussen stimulus en respons wil krijgen, moet ik eerst wat meer oefenen denk ik…Vind de cursus en jou als trainer een aanrader.” 

Jeroen

Nieuwsbrief

Contact

Nieuwsbrief

Contact